Ga verder naar de inhoud

Goed op weg via spel

15.09.2023

In de Week van de Mobiliteit van 16 tot 22 september wordt extra aandacht besteed aan duurzame mobiliteit en bewust autogebruik.

Waarom je leerlingen niet eens laten nadenken over dit thema en over welke vervoerskeuzes zij kunnen maken via spel?

In de volgende spelen worden ze zich spelenderwijze bewust van de impact van vervoerskeuze op het klimaat en het milieu, welke duurzame mobiliteitskeuzes zij kunnen maken en denken ze na over mogelijke duurzame alternatieven.

In vervoering

Workshop in de klas voor kinderen en jongeren van 10 tot 14 jaar waarin drie teams door een fictieve stad reizen om punten te verdienen, maar ontdekken dat er bij personenvervoer uitlaatgassen geproduceerd worden.

Dit spel:

  • laat spelers stilstaan bij mobiliteit in de stad;
  • maakt spelers bewust van de productie van uitlaatgassen bij personenvervoer en de invloed ervan op het milieu;
  • bespreekt de impact van verschillende vervoersmiddelen.

Inpakken en wegwezen?

Gratis downloadspel en workshop in de klas voor leerlingen in de derde graad secundair onderwijs. Spelers plannen hun droomreis uit, maar worden geconfronteerd met de ecologische impact van hun reizen.

Dit spel:

  • maakt jongeren zich bewust van de impact van hun reizen op mens en natuur;
  • stimuleert jongeren om na te denken over duurzaam reizen.

Meer over Duurzaamheid

Wereldburgerschap

De Aanstokerij voor een appel en een ei

10 mei 2024

Weet je wat nóg leuker is dan een speelse begeleiding van De Aanstokerij? Een speelse begeleiding waarvan de kosten door iemand anders gedekt wordt. Tal van organisaties en instanties geloven net als wij in de kracht van spel en maken het mogelijk om bepaalde spelen aan verlaagde prijs, of zelfs helemaal gratis, te spelen!

Duurzaamheid

De Aanstokerij trekt het zich aan

26 januari 2024

Een dikke trui aandoen volstaat niet voor het klimaat: tijd voor wat drastischere klimaatacties! De Aanstokerij trekt het zich alvast aan met klimaatvriendelijke duurzaamheidsspelen waarmee je kleine verschillen voor het klimaat maakt.

Samenwerking & Teambuilding

Speelse versterking voor je jeugdwerking

21 november 2023

Het eindejaar is in zicht, een nieuw jaar vol speelplezier ligt op de loer! Heeft je jeugdwerking nog een paar gaatjes in de agenda? Wat een gelukkig toeval, zeg! Tussen deze speltips vind je vast en zeker een leuke groepsactiviteit waarmee je niet alleen een goede samenwerking in de groep stimuleert, maar ook maatschappelijke thema's bespreekbaar maakt.