Ga verder naar de inhoud

Goed op weg via spel

15.09.2023

In de Week van de Mobiliteit van 16 tot 22 september wordt extra aandacht besteed aan duurzame mobiliteit en bewust autogebruik.

Waarom je leerlingen niet eens laten nadenken over dit thema en over welke vervoerskeuzes zij kunnen maken via spel?

In de volgende spelen worden ze zich spelenderwijze bewust van de impact van vervoerskeuze op het klimaat en het milieu, welke duurzame mobiliteitskeuzes zij kunnen maken en denken ze na over mogelijke duurzame alternatieven.

In vervoering

Workshop in de klas voor kinderen en jongeren van 10 tot 14 jaar waarin drie teams door een fictieve stad reizen om punten te verdienen, maar ontdekken dat er bij personenvervoer uitlaatgassen geproduceerd worden.

Dit spel:

  • laat spelers stilstaan bij mobiliteit in de stad;
  • maakt spelers bewust van de productie van uitlaatgassen bij personenvervoer en de invloed ervan op het milieu;
  • bespreekt de impact van verschillende vervoersmiddelen.

Inpakken en wegwezen?

Gratis downloadspel en workshop in de klas voor leerlingen in de derde graad secundair onderwijs. Spelers plannen hun droomreis uit, maar worden geconfronteerd met de ecologische impact van hun reizen.

Dit spel:

  • maakt jongeren zich bewust van de impact van hun reizen op mens en natuur;
  • stimuleert jongeren om na te denken over duurzaam reizen.

Meer over Duurzaamheid

Duurzaamheid

Duurzame brood en spelen: 'Food Wave: the Battle'

28 juni 2023

Een van de dingen die jij en ik kunnen doen voor het klimaat is duurzaam consumeren. In het stadsspel Food Wave: The Battle, dat we in Brugge organiseerden, zetten we jeugdbewegingen aan het denken over de duurzame ontwikkelingsdoelen.

Wereldburgerschap

De Aanstokerij voor een appel en een ei

22 mei 2023

Weet je wat nóg leuker is dan een speelse begeleiding van De Aanstokerij? Een speelse begeleiding waarvan de kosten door iemand anders gedekt wordt. Tal van organisaties en instanties geloven net als wij in de kracht van spel en maken het mogelijk om bepaalde spelen aan verlaagde prijs, of zelfs helemaal gratis, te spelen!

Duurzaamheid

Hoe plasticvrij is De Aanstokerij?

18 mei 2023

Als je ooit al een speldoos hebt vastgehad, weet je dat daar vaak wat plastic onderdelen inzitten. Onze grafische vormgevers zijn niet alleen keien in spelen mooi maken, maar staan ook in voor de productie van spelen. Zij zijn dus de perfecte personen om te interviewen over het plasticgebruik van De Aanstokerij.