Ga verder naar de inhoud

Aanstekelijke bestuursleden gezocht

08.10.2019

Draag je De Aanstokerij een warm hart toe en ben je gebeten door spel en ervaringsleren? Dan is bestuurslid worden bij onze organisatie een engagement dat misschien wel iets voor jou is.

Wat houdt dat in?

Als lid van de Raad van Bestuur van De Aanstokerij help je het strategisch beleid op langere termijn (beleidsnota, personeelsbeleid, financieel beleid …) mee uitdenken. Hierbij is er een wisselwerking tussen het personeel (voorstel doen, feedback geven, uitvoeren) en het Bestuur (voorstel doen, feedback geven, beslissen). Daarnaast wordt in de Raad van Bestuur geïnformeerd en/of beslist over de grote lijnen van de operationele werking (KPI’s, kwartaalresultaten, aanwervingen, opvolging beheersovereenkomst …).

De Raad van Bestuur komt 5 keer per jaar samen. Daarnaast ben je als bestuurder ook lid van de Algemene Vergadering, die 2 keer per jaar bijeen komt. Deze vergaderingen vinden altijd ’s avonds plaats bij De Aanstokerij in Heverlee.

Iets voor jou?

 • Je draagt De Aanstokerij een warm hart toe.
 • Je woont in de buurt van Leuven.
 • Je hebt ervaring met het bestuur van een organisatie.
 • Je bent bereid een engagement van minimum 3 jaar aan te gaan.
 • Je hebt tijd (en goesting) voor 7 avondvergaderingen per jaar.
 • Je hebt de spelkriebel en staat achter spel als vormingsmiddel.

Wat krijg je ervoor terug?

 • Enthousiaste collega-bestuursleden die graag kennis uitwisselen.
 • Gratis deelname aan activiteiten die De Aanstokerij organiseert (eindejaarsreceptie, BBQ, vormingen in open aanbod …).
 • Geen zitpenningen, wel een kostenvergoeding voor verplaatsingskosten.
 • Een bestuurdersverzekering afgesloten volgens de regels van de vzw-wetgeving.
 • Een warm onthaal via kennismakingsmoment met onze werking en het personeel.
 • Speelse vergadertechnieken, een fijne sfeer én lekker eten.

Helemaal op je lijf geschreven?

Stuur voor 8 november een mailtje met wat meer info over jezelf naar mieke@aanstokerij.be. We spreken graag af bij een koffie!

Nog vragen?

Mieke geeft je graag meer uitleg!

Mieke Michels

Zakelijk coördinator
'Ik ga voor de roze vraag.'

Ook interessante artikels

Samenwerking & Teambuilding

Speelse versterking voor je jeugdwerking

21 november 2023

Het eindejaar is in zicht, een nieuw jaar vol speelplezier ligt op de loer! Heeft je jeugdwerking nog een paar gaatjes in de agenda? Wat een gelukkig toeval, zeg! Tussen deze speltips vind je vast en zeker een leuke groepsactiviteit waarmee je niet alleen een goede samenwerking in de groep stimuleert, maar ook maatschappelijke thema's bespreekbaar maakt.

Spel als vormingsmethode

Toegankelijkheidstips van onze vormgevers

17 november 2023

Hoe zorgt De Aanstokerij ervoor dat onze spelen zo toegankelijk mogelijk zijn? Een deel van het antwoord op die vraag ligt bij onze vormgevers. Zij delen graag de tips over visuele accessibility die zij over de jaren heen verzamelden.

Communicatie & Feedback

Sluit het jaar af met een speelse traktatie

14 november 2023

Het einde van het jaar komt steeds dichterbij ... Het was weer een jaar waarin we allemaal héél hard gewerkt hebben, en dan mag er ook stilaan wat ontspannen worden. Kijk daarom eens hoeveel verdwaald kleingeld je kan vinden, en trakteer jezelf en je team op een van deze professioneel verantwoorde spelen.