Ga verder naar de inhoud

Aanstekelijke bestuursleden gezocht

08.10.2019

Draag je De Aanstokerij een warm hart toe en ben je gebeten door spel en ervaringsleren? Dan is bestuurslid worden bij onze organisatie een engagement dat misschien wel iets voor jou is.

Wat houdt dat in?

Als lid van de Raad van Bestuur van De Aanstokerij help je het strategisch beleid op langere termijn (beleidsnota, personeelsbeleid, financieel beleid …) mee uitdenken. Hierbij is er een wisselwerking tussen het personeel (voorstel doen, feedback geven, uitvoeren) en het Bestuur (voorstel doen, feedback geven, beslissen). Daarnaast wordt in de Raad van Bestuur geïnformeerd en/of beslist over de grote lijnen van de operationele werking (KPI’s, kwartaalresultaten, aanwervingen, opvolging beheersovereenkomst …).

De Raad van Bestuur komt 5 keer per jaar samen. Daarnaast ben je als bestuurder ook lid van de Algemene Vergadering, die 2 keer per jaar bijeen komt. Deze vergaderingen vinden altijd ’s avonds plaats bij De Aanstokerij in Heverlee.

Iets voor jou?

 • Je draagt De Aanstokerij een warm hart toe.
 • Je woont in de buurt van Leuven.
 • Je hebt ervaring met het bestuur van een organisatie.
 • Je bent bereid een engagement van minimum 3 jaar aan te gaan.
 • Je hebt tijd (en goesting) voor 7 avondvergaderingen per jaar.
 • Je hebt de spelkriebel en staat achter spel als vormingsmiddel.

Wat krijg je ervoor terug?

 • Enthousiaste collega-bestuursleden die graag kennis uitwisselen.
 • Gratis deelname aan activiteiten die De Aanstokerij organiseert (eindejaarsreceptie, BBQ, vormingen in open aanbod …).
 • Geen zitpenningen, wel een kostenvergoeding voor verplaatsingskosten.
 • Een bestuurdersverzekering afgesloten volgens de regels van de vzw-wetgeving.
 • Een warm onthaal via kennismakingsmoment met onze werking en het personeel.
 • Speelse vergadertechnieken, een fijne sfeer én lekker eten.

Helemaal op je lijf geschreven?

Stuur voor 8 november een mailtje met wat meer info over jezelf naar mieke@aanstokerij.be. We spreken graag af bij een koffie!

Nog vragen?

Mieke geeft je graag meer uitleg!

Mieke Michels

Zakelijk coördinator
'Ik ga voor de roze vraag.'

Ook interessante artikels

Duurzaamheid

De Aanstokerij speelt het proper (én gratis)

23 maart 2023

Vorig jaar maakten we samen met Mooimakers 'Vuil Spel'. Dit jaar trakteert Mooimakers erkende jeugdwerkingen op een gratis begeleiding van dit spel, waarin leden grondig kennismaken met het onderwerp 'zwerfvuil' en hoe zij het kunnen vermijden.

Gezondheid

Spelen met grenzen tijdens de Week van de Lentekriebels

20 maart 2023

Tijdens de Week van Lentekriebels staan relationele en seksuele vorming centraal over heel Vlaanderen. Wat bij beide thema's komt kijken is het stellen en respecteren van persoonlijke grenzen. Speltrainer Marike maakte een selectie van speelse methodieken om het over grenzen te hebben.

Diversiteit

Werken aan een Leuven zonder racisme met 'Got Your Back'

20 maart 2023

Op de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie in 2023 lanceerde Stad Leuven onze ontwikkeling 'Got Your Back'. In dit spel ervaren spelers vanaf 16 jaar zelf hoe racisme kan voelen, en worden ze gestimuleerd om zelf een actieve omstandershouding aan te nemen wanneer ze getuige zijn van discriminerend gedrag.