Ga verder naar de inhoud

Voorstellingsmoment 'Gelijkwaardige Stemmen' (diversiteit)

Werk je met een team dat zichtbaar of onzichtbaar divers is en wil je graag een optimale samenwerking, waarin vooroordelen geen drempel vormen? Wil je je superdiverse team op een laagdrempelige manier verbinden en versterken?

In het traject ‘Gelijkwaardige stemmen’ gaan we samen de diversiteitsuitdagingen met je team aan. Benieuwd hoe je elke stem binnen je team aan bod kan laten komen? We vertellen je er graag meer over in het gratis voorstellingsmoment op donderdag 9 maart!

Deze activiteit is afgelopen
  • 9 maart 2023 (09u - 10u)

Gratis

Online (dus gezellig bij jou op de computer)

  • Jeugdwerk
  • Bedrijven en organisaties
  • Scholen en leerkrachten

Traject naar een open en meerstemmig team

'Gelijkwaardige Stemmen' is een traject van verschillende sessies waarin we toewerken naar een open en meerstemmig team. We laten elke stem aan bod komen en gaan op zoek naar de betekenis van gelijkwaardigheid. Hierbij spelen we in op de specifieke noden van het team en gaan we dieper in op een aantal thema's.

Gaat jouw team misschien aan de slag bij klanten met zeer diverse achtergronden en zorgt dat af en toe voor conflict? Wil je je team handvaten bieden om hiermee om te gaan?

Of merk je dat een steeds diversere klasgroep een uitdaging vormt voor je leerkrachtenteam? Ga je graag met je team aan de slag rond de gevolgen voor de communicatie met ouders?

De thema’s die we tijdens het traject zullen uitlichten, worden bepaald tijdens één of meerdere gesprekken met de leidinggevende of verantwoordelijke en de eerste sessie samen met het team.

Aan de basis van het traject liggen diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid.

Leer het traject kennen tijdens het gratis voorstellingsmoment

Tijdens het voorstellingsmoment krijg je een inkijk in de 5 sessies waaruit 'Gelijkwaardige Stemmen' bestaat:

  1. Iedereen mee?
  2. Diversiteit op maatschappelijk en organisatieniveau
  3. Diversiteit binnen het team
  4. In gesprek gaan met elkaar
  5. Uitschrijven plan: samenvatten en concretiseren

We laten je telkens ervaren hoe onze speelse methode voor eye-openers en verbinding zorgt. Daarnaast zorgt speltrainer Marike voor meer kadering van de methode en de modellen die gebruikt worden tijdens de sessies.

Wat?

Gratis voorstellingsmoment over het traject ‘Gelijkwaardige stemmen’ waarbij duiding en zelf ervaren afgewisseld worden.

Voor wie?

Voor HR-verantwoordelijken, teamleads, directieleden, schooldirectie, coördinatoren, leidinggevenden … die op een participatieve manier aan de slag willen gaan met hun team rond het thema diversiteit.