Ga verder naar de inhoud

De Aanstokerij speelt het proper (én gratis)

23.03.2023

Wie van ons jeugdbewegers is het nog niet overkomen? Je bent op uitstap in de natuur, of het is bosspel, en plots doemt er daar uit het niets, in het midden van al het groen, een hoop afval op. Weg sfeer!

Misschien was die uitbarsting een beetje overdreven, maar er is werkelijk niemand die zich niet ergert aan afval dat ergens ronddwaalt waar het absoluut niet thuishoort. Helaas gaat dat zwerfvuil niet vanzelf weg, en moet daar iets aan gedaan worden.

Het goede nieuws is dat we er allemaal iets aan kunnen doen, al is het maar door gewoon wat bewuster te zijn van het afval dat we produceren.

Daarom maakten we samen met Mooimakers 'Vuil Spel', een spel over en tegen zwerfvuil. In deze animatie ontdekken je leden wat voor probleem zwerfvuil precies is, en wat zij eraan kunnen doen - misschien krijgen de allerijverigsten zin om zelf zwerfvuil te gaan rapen.

En om aan te tonen dat we het écht voor de properheid doen, trakteert Mooimakers erkende jeugdwerkingen op een gratis begeleiding van Vuil Spel! We sturen twee spelbegeleiders op jullie af voor nog minder dan een appel en een ei (twee dingen die wél biologisch afbreekbaar zijn, maar toch, je snapt waar we voor gaan)!

Onze jeugdwerking wil het proper spelen

Je vraagt de begeleiding 'Vuil Spel' gewoon aan via onze webshop. Wees bij het invullen van het formulier zeker nauwkeurig en duidelijk in, zodat we kunnen bevestigen dat jullie jeugdwerking in aanmerking komt voor een gratis begeleiding.


Over wat?
Voor wie?

Meer over Duurzaamheid

Wereldburgerschap

De Aanstokerij voor een appel en een ei

22 mei 2023

Weet je wat nóg leuker is dan een speelse begeleiding van De Aanstokerij? Een speelse begeleiding waarvan de kosten door iemand anders gedekt wordt. Tal van organisaties en instanties geloven net als wij in de kracht van spel en maken het mogelijk om bepaalde spelen aan verlaagde prijs, of zelfs helemaal gratis, te spelen!

Duurzaamheid

Hoe plasticvrij is De Aanstokerij?

18 mei 2023

Als je ooit al een speldoos hebt vastgehad, weet je dat daar vaak wat plastic onderdelen inzitten. Als organisatie die spelen produceert en ook actief bezig is met duurzaamheid, is dat niet altijd even voor de hand liggend.

Onze grafische vormgevers zijn niet alleen keien in spelen mooi maken, maar staan ook in voor de productie van spelen. Zij zijn dus de perfecte personen om te interviewen over het plasticgebruik van De Aanstokerij.

Duurzaamheid

Beestenqueeste: welk beest gaf de geest?

20 april 2023

De Erfgoeddag anno 2023 had als thema: ‘Beestig’. De perfecte gelegenheid om kinderen in het Leuvense wat bij te leren over de lokale fauna, vonden de Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud. Daarom maakten ze samen met ons en Erfgoedcel Leuven een spel om de dieren in en rond het Heverleebos en Meerdaalwoud te leren kennen.