Ga verder naar de inhoud

De Aanstokerij speelt het proper (én gratis)

23.03.2023

Wie van ons jeugdbewegers is het nog niet overkomen? Je bent op uitstap in de natuur, of het is bosspel, en plots doemt er daar uit het niets, in het midden van al het groen, een hoop afval op. Weg sfeer!

Misschien was die uitbarsting een beetje overdreven, maar er is werkelijk niemand die zich niet ergert aan afval dat ergens ronddwaalt waar het absoluut niet thuishoort. Helaas gaat dat zwerfvuil niet vanzelf weg, en moet daar iets aan gedaan worden.

Het goede nieuws is dat we er allemaal iets aan kunnen doen, al is het maar door gewoon wat bewuster te zijn van het afval dat we produceren.

Daarom maakten we samen met Mooimakers 'Vuil Spel', een spel over en tegen zwerfvuil. In deze begeleiding ontdekken je leden wat voor probleem zwerfvuil precies is, en wat zij eraan kunnen doen - misschien krijgen de allerijverigsten zin om zelf zwerfvuil te gaan rapen.

En om aan te tonen dat we het écht voor de properheid doen, trakteert Mooimakers erkende jeugdwerkingen op een gratis begeleiding van Vuil Spel! We sturen twee spelbegeleiders op jullie af voor nog minder dan een appel en een ei (twee dingen die wél biologisch afbreekbaar zijn, maar toch, je snapt waar we voor gaan)!

Onze jeugdwerking wil het proper spelen

Je vraagt de begeleiding 'Vuil Spel' gewoon aan via onze webshop. Wees bij het invullen van het formulier zeker nauwkeurig en duidelijk in, zodat we kunnen bevestigen dat jullie jeugdwerking in aanmerking komt voor een gratis begeleiding.


Over wat?
Voor wie?

Meer over Duurzaamheid

Samenwerking & Teambuilding

Speelse versterking voor je jeugdwerking

21 november 2023

Het eindejaar is in zicht, een nieuw jaar vol speelplezier ligt op de loer! Heeft je jeugdwerking nog een paar gaatjes in de agenda? Wat een gelukkig toeval, zeg! Tussen deze speltips vind je vast en zeker een leuke groepsactiviteit waarmee je niet alleen een goede samenwerking in de groep stimuleert, maar ook maatschappelijke thema's bespreekbaar maakt.

Duurzaamheid

Spelen voor klimaatrechtvaardigheid

27 oktober 2023

De klimaatcrisis treft niet iedereen even hard; de mensen die het hardst getroffen worden door klimaatrampen zijn vaak de mensen die er het minst verantwoordelijk voor zijn. Wat kunnen jij en ik doen om hen te behoeden voor de steeds erger wordende natuurrampen? Gebruik spel als creatieve manier om dat gesprek aan te gaan.

Duurzaamheid

Goed op weg via spel

15 september 2023

In de Week van de Mobiliteit van 16 tot 22 september wordt extra aandacht besteed aan duurzame mobiliteit en bewust autogebruik.

Waarom je leerlingen niet eens laten nadenken over dit thema en over welke vervoerskeuzes zij kunnen maken via spel?