Ga verder naar de inhoud

Inzichten & nieuws

We schrijven bijna even graag over spelen als dat we ze ontwikkelen en begeleiden. Hier vind je alle Aanstokerij-nieuwtjes, onze speltips, blogs van Aanstokers ...

Wat zoek je?

Wat zoek je?

Over wat?

Voor wie?

A total of 61 items found. Showing 61 items on page 2 of 6.
Samenwerking & Teambuilding

Kinderen met en zonder beperking ontdekken elkaars wereld in inclusief belevingsspel

14 juni 2023
Vandaag werd het inclusieve belevingsspel 'Expeditie Inclusief' voorgesteld in Gent. Kinderen met een handicap vinden soms moeilijk hun…
Communicatie & Feedback

Top tien vormingen en teambuildings voor jeugdwerkers

12 juni 2023

Ben je nog op zoek naar een toffe vorming of teambuilding om het team van je jeugdvereniging deze zomer te verwennen, maar zijn er gewoon té veel opties? Daarom maakten we een lijst met onze favoriete spelen voor jeugdwerkers!

De Aanstokerij in de stemming

Aanstekelijke kinderen wegen op het beleid in Oud-Heverlee

30 mei 2023
Een ongewoon beeld op de gemeenteraad van Oud-Heverlee dinsdagavond 30 mei. Kinderen van de Vrije Basisschool Sint-Joris-Weert stelden aan…
De Aanstokerij in de stemming

't Is aan u!

22 mei 2023

In 2024 mogen maar liefst 1 miljoen jongeren voor het eerst gaan stemmen. Nu is 't aan hen!

Onlangs lanceerden we samen met De Ambrassade en heel wat andere organisaties't Is aan u!, een groot project waarmee jongeren hun stempel kunnen drukken op de verkiezingen van 2024.

Wil je zelf aan de slag met 'first voters'? Ontdek hier welke speelse tools we voor jou in petto hebben!

Wereldburgerschap

De Aanstokerij voor een appel en een ei

22 mei 2023

Weet je wat nóg leuker is dan een speelse begeleiding van De Aanstokerij? Een speelse begeleiding waarvan de kosten door iemand anders gedekt wordt. Tal van organisaties en instanties geloven net als wij in de kracht van spel en maken het mogelijk om bepaalde spelen aan verlaagde prijs, of zelfs helemaal gratis, te spelen!

Talenten & Competenties

Mysterie in het Scouts en Gidsen Museum

20 april 2023

In het kader van Erfgoeddag anno 2023 ontwikkelde De Aanstokerij samen met het Scouts en Gidsen Museum en Erfgoedcel Leuven een mysterieus misdaadspel. In ‘Misdaad op scoutskamp’ gaan spelers tussen 9 en 14 jaar in groep op zoek naar een misdadiger, en leren ze gaandeweg de collectie van het museum kennen.

Duurzaamheid

De Aanstokerij speelt het proper (én gratis)

23 maart 2023

Vorig jaar maakten we samen met Mooimakers 'Vuil Spel'. Dit jaar trakteert Mooimakers erkende jeugdwerkingen op een gratis begeleiding van dit spel, waarin leden grondig kennismaken met het onderwerp 'zwerfvuil' en hoe zij het kunnen vermijden.

Diversiteit

Werken aan een Leuven zonder racisme met 'Got Your Back'

20 maart 2023

Op de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie in 2023 lanceerde Stad Leuven onze ontwikkeling 'Got Your Back'. In dit spel ervaren spelers vanaf 16 jaar zelf hoe racisme kan voelen, en worden ze gestimuleerd om zelf een actieve omstandershouding aan te nemen wanneer ze getuige zijn van discriminerend gedrag.

Wereldburgerschap

Pilootproject rond beleidsparticipatie met 11- tot 12-jarigen

15 maart 2023

In dit traject krijgen kinderen uit jouw gemeente of stad de kans om op een speelse manier hun stem te geven, te gebruiken en mee na te denken over hun stad of gemeente. Het traject bestaat uit 3 sessies van 2 uur met telkens ongeveer 10 deelnemers. Schrijf je je in vóór 30 maart, dan maak je kans op een gratis traject.

Spel als vormingsmethode

Drie krokussige spelletjes om deze vakantie te spelen

20 februari 2023

Een week schoolvakantie gaat snel voorbij, dus is het belangrijk om elke kans op een moment verveling te voorkomen. Daarom voorzien we op De Aanstokerij drie leuke spelletjes waarmee je elk speelmomentje van de krokusvakantie mee aan de slag kan.

Gezondheid

De meest romantische spelen van De Aanstokerij

7 februari 2023

Rond 14 februari hangt er meer dan genoeg liefde in de lucht. Men zegt wel eens dat liefde een werkwoord, maar het kan ook een speelwoord zijn. Met deze selectie doorloop je op speelse wijze elke fase van de romantiek.

Mentaal welzijn

We zijn gek van 'Gek van mezelf'

20 januari 2023

De drempel om een gesprek over mentale gezondheid te beginnen ligt vaak heel hoog. Met het nieuwe koopspel 'Gek van mezelf: het mentale gezondheid spel' kan je het gesprek makkelijker aangaan, want je creëert er een sfeer van openheid mee en leert elkaar op een andere manier beter mee kennen.