Ga verder naar de inhoud

Aanstekelijke bestuursleden gezocht!

22.11.2022

Draag je De Aanstokerij een warm hart toe en ben je gebeten door spel en ervaringsleren? Dan is bestuurslid worden bij onze organisatie een engagement dat misschien wel iets voor jou is!

Wat houdt dat in?

Als lid van de Raad van Bestuur van De Aanstokerij help je het strategisch beleid op langere termijn (beleidsnota, personeelsbeleid, financieel beleid …) mee uitdenken. Hierbij is er een wisselwerking tussen het personeel (voorstel doen, feedback geven, uitvoeren) en het Bestuur (voorstel doen, feedback geven, beslissen). Daarnaast wordt in de Raad van Bestuur geïnformeerd en/of beslist over de grote lijnen van de operationele werking (KPI’s, kwartaalresultaten, aanwervingen, opvolging beheersovereenkomst …).

De Raad van Bestuur komt 5 keer per jaar samen. Daarnaast ben je als bestuurder ook lid van de Algemene Vergadering, die 2 keer per jaar bijeen komt. Deze vergaderingen vinden altijd ’s avonds plaats bij De Aanstokerij in Heverlee.

Iets voor jou?

  • Je draagt De Aanstokerij een warm hart toe.
  • Je woont in de buurt van Leuven.
  • Je hebt ervaring met het bestuur van een organisatie.
  • Je bent bereid een engagement van minimum 3 jaar aan te gaan.
  • Je hebt tijd (en goesting) voor 7 avondvergaderingen per jaar.
  • Je hebt de spelkriebel en staat achter spel als vormingsmiddel.

Wat krijg je ervoor terug?

  • Enthousiaste collega-bestuursleden die graag kennis uitwisselen.
  • Gratis deelname aan activiteiten die De Aanstokerij organiseert (eindejaarsreceptie, BBQ, vormingen in open aanbod …).
  • Geen zitpenningen, wel een kostenvergoeding voor verplaatsingskosten.
  • Een bestuurdersverzekering afgesloten volgens de regels van de vzw-wetgeving.
  • Een warm onthaal via kennismakingsmoment met onze werking en het personeel.
  • Speelse vergadertechnieken, een fijne sfeer én lekker eten.

Helemaal op je lijf geschreven?

We spreken graag af bij een koffie of thee! Stuur voor 9 januari 2023 een mailtje met wat meer info over jezelf naar fiona@aanstokerij.be en we leggen snel iets vast.

Voel je het kriebelen, maar heb je nog vragen?

Fiona geeft graag meer uitleg!

Fiona Ang Chun Li

Pedagogisch coördinator
"Ik ben het 'onschuldige meisje'!"

Ook interessante artikels

Diversiteit

Interactief spel 'Op ‘t eerste gezicht' leert kinderen over de gevolgen van discriminatie

21 maart 2024

Op 21 maart, de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie, lanceren Amnesty-jongerengroep Rebel With A Cause en De Aanstokerij het interactieve spel 'Op ‘t eerste gezicht'. Dit spel, speciaal ontworpen voor 10- tot 12-jarigen, stelt verschillende vormen van discriminatie aan de kaak.

Gezondheid

Interview: Spelend Pyjamadag in met Bednet!

15 maart 2024

Hoe bereid je een klas voor op een leerling die de lessen een tijdje digitaal zal moeten volgen? Samen met Bednet maakten we het Bednet Klasspel, dat leerlingen in het lager onderwijs aan het denken zet over wat er zoal bij komt kijken en wat het effect van zo'n afwezigheid is op de klas.

Gezondheid

Spelen met grenzen

22 februari 2024

Tijdens de Week van Lentekriebels staan relationele en seksuele vorming centraal over heel Vlaanderen. Wat bij beide thema's komt kijken is het stellen en respecteren van persoonlijke grenzen. Speltrainer Marike maakte een selectie van speelse methodieken om het over grenzen te hebben.