Ga verder naar de inhoud

Castle Quest: Een participatieplan in 48 uur

In oktober 2024 zijn het alweer gemeenteraadsverkiezingen, en is het voor heel wat jongvolwassenen de eerste keer dat ze naar de stembus trekken. Het perfecte moment dus om hen te betrekken bij het gemeentebestuur!

In dit weekend voor jeugdraden, dat we samen met Bataljong organiseren, zet je de eerste speelse stappen van een heus participatieproject binnen je stad of gemeente. Dat doe je aan de hand van 'Een Queeste van Doen!', een minstens even speels actieplan vol brainstorms, uitwisselingen en spelvormen.

  • 6 oktober 2023
  • 7 oktober 2023
  • 8 oktober 2023

€ 400 per jeugdraad (overnachtingen en maaltijden inbegrepen)

Maximum 4 jeugdraden, met elk maximum 10 deelnemers

Speels actieplan op maat van jeugdraden

Hoe zorg je ervoor dat kinderen en jongeren een stem krijgen in gemeentepolitiek? Op zoek naar een antwoord op die vraag sloegen De Aanstokerij en Bataljong de handen in elkaar om 'Een Queeste van Doen!' te maken.

Deze Queeste is een participatieproject waarmee jeugdraden de noden, behoeften en ideeën van kinderen en jongeren kunnen verzamelen om daarmee naar beleidsmakers te trekken.

Castle Quest , op weekend met Bataljong en De Aanstokerij

Op het weekend 'Castle Quest' krijg je de unieke kans om als jeugdraad een extra uitgebreide versie van het actieplan 'Een Queeste van Doen!' te spelen. In het gewoonlijke verloop van dit spel wordt alleen de opstartsessie van dit traject begeleid, waarbij de focus vooral ligt op de krijtlijnen van het participatieproject, en brainstorms over beleidsthema's.

Tijdens deze bijzondere editie tillen we het spel naar een hoger niveau: de begeleiders van De Aanstokerij en Bataljong staan klaar om je te gidsen bij de stappen uit het vervolgtraject, helpen je voor te bereiden op gesprekken met beleidsmakers, en geven je verder nog heel wat nuttige tips mee. Omdat er verschillende jeugdraden aanwezig zijn, kan je bovendien ook ideeën en ervaring met elkaar uitwisselen, en leer je nóg meer bij!

Naast het actieplan 'Een Queeste van Doen' is er tijdens dit weekend ook heel wat tijd voorzien om te ontspannen en eventueel samen te spelen - we zouden De Aanstokerij niet zijn als we dan niet voorstelden.

Wij willen mee op Queeste!

Is dit weekend een queeste op formaat van jullie jeugdraad? Wacht dan niet te lang, en schrijf je hieronder zo snel mogelijk in! Maar eerst nog wat praktische informatie:

  • Wanneer? Vrijdag 6 oktober tot zondag 8 oktober
  • Waar? 't Kasteeltje in Wijgmaal
  • Voor wie? 4 jeugdraden kunnen zich inschrijven, met elk 10 plaatsen voor jongeren
  • Deelnameprijs? €400 (In de prijs zijn overnachtingen en maaltijden inbegrepen.)

Annuleringsvoorwaarden:

  • Tot 3 maanden vóór de aanvang van het weekend kan je je inschrijving kosteloos annuleren. Je krijgt dan het inschrijvingsgeld terugbetaald.
  • Binnen 3 maanden vóór de aanvang van het weekend krijg je geen terugbetaling, tenzij je een andere groep vindt die in de plaats van jouw jeugdraad kan gaan.
  • Binnen de 30 dagen voor de aanvang is het niet mogelijk een terugbetaling te krijgen.

Een initiatief van Bataljong en De Aanstokerij.